U sklopu kulturno-zabavnog programa „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“ / „Music and Laughter for Body and Soul“, ove subote, 07. kolovoza 2021., u Medulinu gostuje Elis Lovrić, a njen će se koncert održati na otvorenom, unutar ograđenog dvorišta staroga vrtića u Medulinu, na adresi Katikulić 1, s početkom u 21 sat.  

Istarska kantautorica i akademska glumica, koja promovira kulturu i jezik svog zavičaja poznata je po pjesmama na labinjonskoj cakavici, piše, sklada, aranžira, producira i samostalni je izdavač svoje glazbe i poezije. Dosad izdane albume ”Merika” i ”O canto do Istria” osim u Hrvatskoj, predstavila je u Brazilu, Italiji, Njemačkoj. Za svoje glumačke uloge i u dramama i mjuziklima, kao i za glazbena ostvarenja primila je brojne prestižne nagrade. Na hrvatskoj glazbenoj sceni ističe se kao jedinstvena glazbeno-scenska umjetnica te je već dvije godine za redom izabrana među 16 finalista za DORU – hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije sa svojim autorskim skladbama ”All I really want” i Jušto”. Nazivaju je, ne slučajno, istarskom vilom, a zbog njenih zasluga i velikog doprinosa očuvanju i promociji labinjonskog narječja, gradonačelnik Labina 2017. proglasio ju je ambasadoricom labinjonske cakavice.

Udruge Sakramenksi, Mutila i Format s veseljem i uzbuđenjem pozivaju sve zaineresirane posjetitelje na ovaj zaista posebni glazbeni doživljaju, u samo srce Medulina, s napomenom da je ulaz slobodan, zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, no obzirom i u skladu s mjerama na snazi, za dolazak su obvezne prijave putem e-maila, na adresu centarsantadur@gmail.com.

Facebook Komentari