Radove na kompletnoj obnovi Mutilske ulice, koji su započeli danas, 1. veljače 2023. izvoditi će TGT Adriatik d.o.o., s kojim je Grad Pula potpisao ugovor na iznos od 346.320,35 eura bez PDV-a. Uz TGT koji će izvoditi pretežno zemljane radove i radove na dobavi kanalizacijskih cijevi, montažerske radove izvodit će trgovačka društva Pragrande i Vodovod-Pula.

Dužina zahvata iznosi 500 metara, od Mutilske 8 (nakon salona namještaja) do raskrižja s Liburnijskom ulicom. Ovim radovima predviđena je zamjena postojećih kanalizacijskih betonskih cijevi koje su na dijelovima napuknute, smanjenog presjeka i ispunjene korijenjem.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje Mutilske ulice za sav promet (osim stanara, vozila gradilišta i interventnim vozilima) od Trga Republike do Liburnijske ulice, a promet će se preusmjeravati Ronjgovom, Ulicom Bruna Kosa, Kolhiđanskom i Valvazorovom ulicom, odnosno Ulicom Marsovog polja. Za potrebe privremene regulacije prometa, u Ulici Bruna Kosa bit će ukinuto 16 parkirnih mjesta, kako bi Kosova ulica od Valvazorove do Ronjgove postala dvosmjerna.

Zatvaranjem dijela Mutilske ulice za sav promet, autobusi koji prometuju na linijama 8, 8a i 8b (Autobusni kolodvor – Valdebek – Autobusni kolodvor), 25b (Medulin – Pula) i 25c (Pula – Medulin), kao obilazni pravac koristit će Ulicu Marsovog polja i Ulicu Prekomorskih brigada.

Predviđeno vrijeme trajanja za prvi dio radova izvođača TGR Adriatik d.o.o. je 90 dana, dok će sama sanacija prometnice od strane Cesta d.o.o. potrajati još 30 dana.

Paralelno s navedenim radovima, izvodit će se i radovi na sanaciji 100 m potpornog zida u Mutilskoj ulici, na dionici od kućnog broja 16 do 22A. Po završetku svih radova navedena prometnica i nogostupi će se u cijelosti asfaltirati.

Budući da se radi o značajnom zahvatu izvanrednog održavanja instalacija i prometnice, Grad Pula sve građane poziva na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Facebook Komentari