Krajem listopada završeno je Uređenje dječjeg igrališta u Svetvinčentu koje se nalazi iza ambulante. Ovim projektom zamijenila su se dotrajala postojeća dječja igrala, s novim polivalentnim igralima oko kojih je postavljena antistres podloga, a koja na dosadašnjem igralištu nije postojala.

Postojeći teren se poravnao, ugradili su betonski rubnjaci i ograda koji odvajaju zelenu površinu dječjeg igrališta od ostalih površina, ponajprije parkirališta koji se nalazi u neposrednoj blizini. U sklopu projekta postavile su se i dvije nove klupe i koš za smeće kako bi boravak djece i roditelja bio što ugodniji.

Završetkom ovog projekta kroz koje je uređeno Dječje igralište na sjevernom ulazu u Svetvinčenat dobili smo novo i puno sigurnije dječje igralište koje je u skladu sa sigurnosnim normama o dječjim igralištima. U idućim godinama i dalje ćemo ulagati u dječja igrališta na području Općine s obzirom na to da svake godine imamo veliki broj novorođene djece te time nastojati podignuti razinu kvalitete života naših mještana u svim selima, izjavio je Načelnik Općine Svetvinčenat, Dean Perković.

Projekt uređenja dječjeg igrališta u vrijednosti od 149.631,25 kuna sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a bespovratna sredstva dodijeljena su putem natječaja kojeg je raspisao LAG Južne Istre sredinom 2020. godine.

Facebook Komentari